Invisalignın Tedavisinde Ağrım Olacak Mı?
Plakları ilk taktığınızda bir baskı hissedeceksiniz. Bu baskı diş hareketi için uygulanan kuvvetten kaynaklanır. Bu duruma kısa sürede adapte olacaksınız.
Invisalign Tedavim Ne Kadara Sürecek? Kontrollerim Ne Sıklıkta Olacak?
Tedavi süresi vakanın durumuna göre üretilen plak sayısına bağlı olarak değişmektedir. 4 aydan 24 aya kadar sürebilmektedir. Kontrol sıklıkları vakanın planlanmasına göre ayarlanabilmekte 4-10 haftada 1 olacak şekilde değişmektedir.
Invisalign İle Tedavi Süresi Braketlere Göre Daha Kısa Sürer Mi?
Tedavi süresi vakaya göre değişmekle birlikte hafif, orta çapraşıklığı, dişler arası boşlukları olan ve diş çekimi planlanan vakalarda daha kısa olmaktadır.
Invisalign Tedavisi Öncesinde Bir Hazırlık Yapılması Gerekiyor Mu?
Tedaviye başlamadan önce bütün çürüklerin ve diştaşlarının temizlenmesi gerekmektedir. Doktorunuzun kararına göre 20 yaş dişleri tedavi öncesinden çekilebilir. Ölçü alındıktan sonra ağızda herhangi bir işlem uygulanamaz. Köprü ve implant gibi protetik işlemler tedavi sonrasında yapılır.
Invisalign Tedavisine Nasıl Başlayabilirim?
Invisalign tedavisi öncesinden gerekli olan hazırlık işlemleri bittikten sonra, Hastanın fotoğrafları ve dişlerinin dijital tarama ile ölçüsü alınmakta; alınan ölçüler aynı gün içinde dijital olarak Amerikaya ulaşmaktadır. Tedavi planın oluşturulması, plakların üretimi ve gönderimi yaklaşık 4-6 hafta sürmektedir.
Invisalign Plaklarım Geldikten Sonraki Prosedürler Nelerdir?
Plaklar geldikten sonra ilk randevuda dişlerin hareket etmesini sağlayan ataşmanlar (diş renginde dolgu materyalinden çıkıntılar) dişlerin üzerine yapıştırılmaktadır. Daha sonra özellikle çapraşık olan dişlerde yer kazanmak amacıyla yapılan dişlerdeki aşındırmalar yapıldıktan sonra 2. randevuya kadar olan plaklar hastaya teslim edilir.
Invisalign Tedavisnde Ataşmanlar Dışında Ağzıma Ekstra Başka Birşeyler Takılır Mı?
Bazı zor vakalarda kapanışın düzeltilmesi amaçlı sadece geceleri takıp çıkartılabilen lastikler kullanılabilir. Bunun yanında mini vida sistemleri de zor vakalarda kullanılabilir.
Tedavi Sırasında Aktif Olarak Kullandığım Plağı Kaybettim Ne Yapmalıyım?
Aktif olarak kullandığınız plaktan bir önceki kullandığımız, kırmızı saklama kabında sakladığınız plağı diğer plağın zamanı takma zamanı gelene kadar kullanabilirsiniz.
Invisalign Tedavi Bittikten Sonra Herhangi Bir İşlem Yapılıyor Mu?
Tedavi bittikten sonra bütün ortodontik tedavilerde olduğu gibi tedavinin geriye dönmemesi amacıyla dişlerin iç tarafına çok ince retainer denilen sabitleyici tel takılır. Bu ince telin sürekli ağzınızda kalması gereklidir.
Retainer Sabitleyici Tele Alışabilecek Miyim Bir Zararı Var Mı?
Retainer teline takıldıktan 2-3 gün sonra alışacaksınız. Sizin bir parçanız olacaktır. Herhangi bir zararı yoktur fakat diş fırçalama sırasında o bölgeye daha çok zaman ayırmanız gerekmektedir.
Invisalign Tedavisini Her Hekim Yapabilir Mi?
Invisalign tedavisi yapabilmek için hekimlerin öncelikle bir sertifika alması gerekmektedir. Invisalignda tedavi planı hekim tarafından yapılmaktadır. Tedavide düzgün ve doğru sonuç alınması için mutlaka tedavi uzman hekim tarafından yapılmalıdır.